Clos Centeilles - Minervois la Liviniere

Clos Centeilles - Minervois la Liviniere

Met de Clos des Centeilles zijn we beland op een andere planeetwijn! Een echte Clos (zoals in de Bourgogne) met een muur die omcirkelde de hele wijngaard. Bijzonder familie die zijn helemaal verliefd geworden op deze plek 28 jaren geleden. Vader hellemaal gek op literatuur en oenologie heeft nachten gelezen oude boeken over geschiedenis van de Languedoc en in het bijzonder over deze cru ‘ la Liviniere’ een van de beste plek in de Languedoc. Bijzondere verhalen gelezen over oude vergeten druiven en besloten met zijn vrouw Patricia die oude druiven op nieuw te planten, 10 jaren lang beste verzorging voor die stoken in de traditie en respect van de natuur, 10 jaren lang zonder het zekerheid dat de stoken goede wijnen zou opleveren, maar ya als je een droom heb en als je in geloof…….

De Clos des Centeilles is het verhaal geworden van een moeder en een dochter die hebben alles gegeven om hun geliefde wijnen te maken, inderdaad hier wordt alleen maar wijnen gemaakt die zij verrukkelijk vinden.

Wij zijn verliefd geworden op de wijnen, op de plek en natuurlijk op de moeder en dochter!
De druiven waar ik nooit van gehoord had zijn: l’Araignan blanc, le Picpoul Noir, l’Oeillade Noire ou le Riveyrenc Blanc et Gris

Wijn is plezier hebben in een glas, een mooie moment delen met lieve mensen, en ook reizen met een glas, nieuwe sensatie ontdekken, nieuwe smaken, nieuwe verhalen…met de Clos des Centeilles hebben wij een nieuwe stap gehaald, ik kan je alleen maar aanraden om die wijnen te proberen.

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.