Labadens - Rhone

Labadens - Rhone

Na met vele uitstekende wijnboeren te hebben gewerkt, zowel voor vinificatie als commerciële zaken, en een wijnbouwachtergrond en passie voor het maken van wijn, was het voor Fanny Breuil niet meer dan normaal om haar eigen negoce, Labadens, te creëren.

"Labadens" betekent "metgezel, klasgenoot". Fanny Breuil en Thomas Oui zijn vrienden die elkaar ontmoetten in Toulouse op de Agronomieschool. Voor hen is het ook een verhaal van vriendschap, ze proefden vaak samen, wisselden veel uit over wijn en besloten op een dag om samen wijn te gaan maken.
Het avontuur begon in 2010 met de productie van rode Ventoux en kort daarna witte Vacqueyras, twee wijnen die hun naam dragen.
Vandaag werkt Thomas samen met de partner-wijnmakers en volgt hij de vinificaties op, terwijl Fanny verantwoordelijk is voor de promotie van de cuvées in Frankrijk en in het buitenland.

Er wordt gewerkt met biologische wijnen. Ze halen de wijnen van de beste plaatsen, maken hun selectie en blenden en rijpen ze vervolgens. Ze delen een gemeenschappelijke passie voor hoogwaardige wijnen met een sterke wijnidentiteit gekoppeld aan hun terroir. De relatie is gebaseerd op de fairtrademarkt, wat betekent dat de prijs door de producent wordt bepaald op basis van zijn productiekosten. Hierdoor kunnen ze werken met de beste kwaliteit.

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.