Les Marmandais - l' accent du Sud Ouest

Les Marmandais - l' accent du Sud Ouest

Ik durf te zeggen dat ik weer een pareltje heb ontdekt... Een kleine coöperatie onder Bordeaux die wijnen met fantastische prijs/kwaliteit aanbied. Eigenlijk hele goede Bordeaux wijnen, maar voor de helft van de prijs. Met erg bijzondere en leuke druiven zoals de Malbec en Arbouriou, maar ook natuurlijk de Merlot en Cabernet.

Enige wijndomein in Frankrijk die wijngaarden heeft aan beide hoeve van de Garonne, dus net onder de Pomerol en Saint Émilion en de Graves en Sauternes. Ik ben zo enthousiaste over deze wijnen dat ik niet meer kan wachten om aan jullie te laten proeven. Half jaar geleden had ik een witte wijn aangeboden en dat was al een groot succes (Chateau la Bastide blanc), maar hun specialiteit is echt rood. Ik heb zo'n 25 wijnen geproefd en een selectie gemaakt van mijn 5 favorieten. Het bijzondere van deze wijnen is dat zij hebben de power en volle smaak van Bordeaux, maar zijn iets toegankelijker en dat is een hele leuke toevoeging voor zo'n type wijn. Hier onder de 4 wijnen die ik geselecteerd heb tijdens de proeverij en thuis weer bevestigt heb met een lekker gerecht erbij. Bijvoorbeeld de 'Vieille Église' met bloedworst...

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.