Château Saint Martin de la Garrigue

Château Saint Martin de la Garrigue

In het zuiden van Frankrijk, tussen Béziers en Montpellier, in het hart van de Languedoc, waar de Middellandse Zee lonkt, bevindt zich Château Saint Martin de la Garrigue. Het landgoed, gecentreerd rond het renaissancistische kasteel, strekt zich uit als een mozaïek van geordende wijngaarden en olijfgaarden, dennenbossen en het typische mediterrane struikgewas, de ‘garrigue’.

Wanneer de bezoeker in Saint Martin de la Garrigue aankomt, is de overweldigende eerste indruk van de harmonie tussen de uitbundige natuurlijke omgeving van het landgoed en de werken van de mens. Met het verstrijken van de tijd hebben de opeenvolgende eigenaars hun sporen achtergelaten en het resultaat is vandaag de dag een perfect evenwicht tussen geschiedenis en moderniteit.

De wijngaarden van de Languedoc, die voortdurend in ontwikkeling zijn, hebben hun identiteit teruggevonden. De wijnmakers van Saint Martin de la Garrigue hebben hun bijdrage geleverd aan deze reconstructie, volledig bewust van het uitstekende potentieel van het terroir van de Languedoc. De eigenaren hadden een duidelijk doel: Chateau St Martin de la Garrigue in de lijst van beste Crus uit de Languedoc. Het is ze gelukt en maken zonder twijfel de beste wijn met de prachtige Picpoul de Pinet druif van de hele regio!

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.