Sieur d'Arques - Limoux

Sieur d'Arques - Limoux

De trotse wijnboeren uit Limoux, die bekend staan als de uitvinders van de allereerste mousserende wijn (1531), maken er al jaren mooie bubbels en produceren al meer dan 30 jaar de allermooiste Chardonnay’s.
In 1989 werd begonnen met het evenement Toques et Clochers. Dat is inmiddels een zeer bekende wijnveiling door de geweldige prestatie van Jonnie en Thérèse Boer in 2007, waar Jonnie de eerste niet-Franse 3-sterrenchef was die het galadiner voor 1000 gasten verzorgde.

4 terroir de Limoux
Terroir Océanique, het Noord-westen van Limoux is een terroir dat een duidelijke Atlantische invloed heeft. De wijnen zijn frisser, fruitiger en lichter. Terroir Méditérannéen, in het Noord-oosten van Limoux, heeft een warm Middellands zee klimaat. De wijnen zijn vettig, rond en stevig. Terroir Autan, waar de stad Limoux gevestigd is, brengt door zijn vochtige grond rijke, volle en ronde wijnen voort met een mooie complexe smaak. Meer naar het zuiden richting de Pyreneeën ligt het terroir Haute Vallée. Vanuit hoog in de bergen, tussen de 400 en 500 meter, komen de meest complexe, volle en minerale wijnen voort.

Norbert Koreman (vakblad Saisonnier) over ‘de mooiste bubbels op aarde’
Champagneboeren betalen jaarlijks een vermogen aan marketing, dat vinden ze niet erg, want op elke fles maken ze grove winst. Vandaag kwam de postbode alweer zo’n ding brengen, een duur uitgevoerd boekje waar alleen onnozele marketingblabla in staat.

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.