Zoet en zilt: un couple de rêve

Zoet en zilt: un couple de rêve

Ik zit al bijna 30 jaar in het vak. En wat heb ik in al die jaren veel mogen proeven en genieten van bijzondere wijn-spijs combinaties. Bij Noma, El Bulli, l’Arpège, Beratesgui, Celler can Rocca... En niet te vergeten in de vijfsterrenkeuken van mijn moeder. Onbetaalbaar.
 
Een van mijn favoriete gerechten in deze tijd van het jaar is een simpel recept. Het geheim schuilt – zoals dat eigenlijk altijd het geval is – in de kwaliteit van de ingrediënten. Knispervers is het devies. Zeker als het gaat om asperges en oesters.
 
Verse Asperges – sauce mousseline met zilt– Domaine la Combe Saint Paul Vermentino 
 
De combinatie van de boterzachte asperges, de romige mousseline en garnering van frisse oester is puur genot. Zoet, zilt en zinnelijk, comme l’amour…
De La Combe Saint Paul is op zichzelf al verrukkelijk, maar in combinatie met de asperges en oesters stijgt hij boven zichzelf uit. Un couple de rêve.