Asperges met sauce mousseline en oesters

1 kg asperges, geschild en panklaar
1 liter water
15 gr zout

Sauce mousseline:

1 eetlepel water
snuf zout
1 dessertlepel citroensap
1 eigeel
125 gr gesmolten boter
25 gr slagroom
Peterselie/bieslook/kervel
4 oesters

Zet de asperges op in koud water en voeg zout toe als het water kookt. Haal de pan van het vuur en dek deze goed af met een deksel of een stevige (thee)doek. Op deze manier kunnen de asperges rustig nagaren terwijl jij aan de slag gaat met de sauce mousseline. Én de La Combe Saint Paul even voorproeft natuurlijk. Maar niet te veel, want je moet wel even je koppie erbij houden: zodra de mousseline klaar is moeten de asperges op tafel. Met wat er rest van die verrukkelijke Vermentino.

Allons-y:
Klop de koude slagroom tussen lobbig en stevig. Zet apart.
Maak de oesters open, verwijder eventueel gruis, en hak fijn. Zet apart.
Hak de peterselieblaadjes, de bieslook en de kervel fijn. Zet apart.

Verwarm een eetlepel water in een klein pannetje op zacht vuur tot lauwwarm. Voeg het eigeel en zout toe en klop het mengsel stevig en schuimig, zoals een sabayon. Haal de pan van het vuur en voeg al kloppend, heel langzaam de gesmolten warme boter toe. Voeg dan het citroensap toe, een eetlepel gehakte kruiden en de gehakte oester. Als laatste schep je beetje bij beetje de geklopte slagroom er luchtig doorheen. De sauce mousseline wordt lauwwarm geserveerd.

Bon appetit!

Een stukje Frankrijk bij jou thuis!

Het creëren van een prachtige Franse beleving staat voorop. De hele Franse cultuur van het lekker eten en lekker drinken willen we dan ook overdragen aan de mensen in Nederland. Onze focus ligt dan ook op de Franse cultuur naar Nederland brengen. Dit willen we doen door middel van onze expertise binnen het vak en persoonlijke afgericht advies.

Er wordt continu gezocht naar mooie nieuwe wijnen. Deze wijnen worden getest op kwaliteit voordat wij ze gaan verkopen. Enkel de wijnen die in de smaak vallen bij Gilles worden ingekocht. Deze wijnen worden met veel aandacht en liefde getest zodat wij de kwaliteit kunnen garanderen. Buiten de hoogwaardige kwaliteit van de wijn is exclusiviteit een onderdeel waar wij veel waarde aan hechten. Bij ons krijg je niet alleen te horen of de wijn bijvoorbeeld droog is. Je krijgt bij ons het hele achterliggende verhaal over de fles te horen

Onze geschiedenis

Vins de Gilles is dertig jaar geleden in 1991 opgericht onder de naam Bacchantes Wijnimport. Het verhaal achter Vins de Gilles betreft een man genaamd Gilles. Gilles was sommelier in het toprestaurant Christophe in Amsterdam. Gilles schonk hier zijn geïmporteerde wijnen en kreeg vaak de vraag: Wat een heerlijke wijn, waar kan ik deze kopen? Hieruit is de wijnimport ontstaan. In 2020 is er een rebranding geweest, hierbij is de naam Bacchantes Wijnimport veranderd naar Vins de Gilles.

Dit bieden wij

Expertise binnen het vak
Vins de Gilles is gespecialiseerd in Franse wijn. Door dertig jaar kennis en een breed netwerk weet Vins de Gilles de beste Franse wijn te bieden. Met veel aandacht en liefde worden de juiste wijnen geselecteerd.

Persoonlijke advies
Vins de Gilles levert persoonlijke advies afgericht op uw behoeftes. Dit kan zijn: het helpen bij de keus van een wijn, de uitleg over de oorsprong van de wijn of advies over de beste wijn/spijs combinatie. De kracht van het persoonlijk advies is een onderdeel waardoor Vins de Gilles in eerste instantie groot is geworden. Veel klanten hebben vertrouwen in advies van Gilles en keren regelmatig terug.

Hoogwaardige kwaliteit
Bij Vins de Gilles wordt er continu gekeken naar de kwaliteit van de wijn. Door nieuwe wijnen grondig te testen op smaak wordt de kwaliteit gegarandeerd. Bij het testen wordt rekening gehouden met de smaak van Gilles die al dertig jaar niemand teleurgesteld heeft en wordt de wijn vergeleken met voorgaande jaren.