Toques et Clochers Jonnie en Therese de Boer Alain Caron

 

Toques et Clochers is hét wijnevenement van het jaar. Letterlijk vertaald betekent het de koksmuts en klokkentorens. Tijdens het weekend van palmpasen wordt een van de grootste wijnveilingen ter wereld gehouden. Alle opbrengsten van deze veilingen gaan naar de restauratie van een kerk in het gebied Limoux. Rondom deze veiling zijn er een aantal festiviteiten. Zoals een enorm dorpsfeest, bijzondere wijnproeverijen en een afsluitend gala-diner die wordt verzorgd door een 3-sterrenchef. 

Impressie Toques & Clochers
Limoux
Limoux in Zuidwest-Frankrijk telt veertig dorpen, ieder dorp zorgt jaarlijks voor twee vaten die beschikbaar worden gesteld voor de prestigieuze wijnveiling. Elk vat dat op de veiling onder de hamer gaat is uniek. Met uiterste passie, ervaring en kennis worden de vaten gekozen. Tijdens de veiling komen de verantwoordelijke van het dorp hun wijn presenteren. Vol trots. De wijn is uniek, er zijn ook maar 2 vaten van gemaakt.
-
Vins de Gilles
2019 was het 25e jaar dat wij meegingen naar het evenement. Elk jaar nemen wij een groep mee uit Nederland van mensen die dit bijzondere evenement willen meemaken en geïnteresseerd zijn de exclusieve wijn mee naar Nederland te nemen. Gilles verzorgt een onvergetelijke tijd met mensen die vrienden en herinneringen voor het leven maken.
-
Deelnemen?
Wij kunnen het ons helemaal voorstellen dat je nu zin hebt om mee te gaan. Is dit zo? Dan kan je contact met ons opnemen en word je meegenomen in de selectie van volgend jaar.
Mail ons en laat weten waarom we jou niet kunnen achterlaten in Nederland!