Toques & Clochers


Toques et Clochers Jonnie en Therese de Boer Alain Caron

30e editie: 13 en 14 april 2019

De wijnen van Toques et Clochers (een merk van wijnhuis Sieur d'Arques) worden exclusief door Bacchantes in Nederland geïmporteerd en krijgen steeds meer bekendheid. De tophoreca werkt graag met deze kwaliteitswijn en ook het bedrijfsleven én de particulier waarderen het verhaal en de passie achter het product, een van de allerbeste chardonnays ter wereld.

Bacchantes is exclusief importeur en agent voor Sieur d'Arques en Toques et Clochers in Nederland.
Impressie Toques & Clochers
Limoux
Limoux in Zuidwest-Frankrijk telt veertig dorpen, ieder dorp zorgt jaarlijks voor twee vaten die beschikbaar worden gesteld voor de prestigieuze wijnveiling Toques et Clochers. Dat zijn tachtig vaten. Elk vat dat op de veiling onder de hamer gaat is uniek, het is geen willekeurig gekozen vat uit alle wijn die de wijnboeren in Limoux produceren. Met uiterste zorg kiest elk dorp zijn beste perceel. Vaak één met de beste ligging, de meest ideale helling, de beste grond, oudste wijnstokken etc. Een klein perceel dat eigenlijk maar net groot genoeg is voor twee vaten.
-
De veiling
De wijn van elk vat is uniek, al was het maar omdat er per vat maar 300 flessen mee kunnen worden gevuld. Elke fles krijgt dan ook zijn eigen nummer. Van 1 tot 300 voor het eerste vat en van 301 tot 600 voor het tweede vat. De wijn krijgt een bijzondere vinificatie: puur natuur, met de beste zorg, zonder filtrage en de mooiste vaten. De wijn krijgt de naam van een Clocher en dus van het dorpje, bijvoorbeeld 'Clocher de Gaja' of 'Clocher de Toureilles'.
-
Deelnemen?
Iedereen maakt kans op deelname aan het evenement. Wel vindt er een strenge selectie plaats en reizen wij jaarlijks met zo'n 50 relaties af naar Limoux.

Indien u al eerder wilt genieten van deze heerlijke wijnen, WijnPro heeft altijd een aantal kisten op voorraad, doorgaans van diverse jaargangen. Stuur een e-mail of bel 0182-525269 voor meer informatie.
Wanneer u meegaat komt u bij ons in de deelnemerslijst!
-

Terug naar boven