Pure Velvet, zacht als fluweel

Pure Velvet, zacht als fluweel

Ik ben wel eens meneer Limoux genoemd en ik ben daar onwijs trots op. 25 jaar heb ik mijn stinkende best gedaan om die fantastische Chardonnay te promoten en ze te brengen naar de beste restaurants van Nederland, óók bij jullie aan tafel. Ik zeg ook al 25 jaar dat ik de rode wijnen uit Limoux eigenlijk helemaal niks vind en dat vinden ze daar niet leuk. Enthousiast was ik dus zeker niet toen er een rode proeffles kwam uit Limoux. Zij zeiden tegen mij: nieuw product met een oude druif uit de Languedoc, maar dan in een nieuwe modern jasje: de Marselan. Heel eerlijk had ik daar ook nog nooit eerder over gehoord.

Dus met bijna een scheef gezicht dronk ik het eerste glas... Binnen een paar seconden vlogen mijn mondhoeken van beneden naar boven! Deze wijn is zoals satijn; fluweelzacht. Met wat fruit, rijkdom en erg toegankelijk: wat een verrassing! Hoe ik het toch fout heb gehad over de rode wijn uit Limoux. Alles klopt in de Pure Velvet… Etiket is zo mooi en past precies bij het product. Etiket gemaakt van velvet en velour in de smaak. Als je de fles ziet proef je de wijn al!

Pure Velvet, Marselan 2019

 Pure Velvet, Marselan 2019