Meegewerkt aan de Muscat Sec, quel bonheur!

Meegewerkt aan de Muscat Sec, quel bonheur!

Ik droom er al jaren van om mijn eigen droge Muscat wijn te maken. Een zachte witte wijn die frisfruitig en vooral knisperend droog is. Deze droom is dankzij Domaine Pouderoux en mijn zoon Julien werkelijkheid geworden. Quel bonheur!
Vorig jaar juni begon dit prachtige avontuur met de keuze voor de Muscat d’Alexandrie: een druif die normaal gesproken garant staat voor dartele zoete wijnen, maar dit keer dus voor een mooie droge versie. 

Julien ging in de leer op het domaine en hielp bij het oogsten, om zo de mooiste druiven te kunnen selecteren. Samen hebben we de definitieve wijn gekeurd en geassembleerd in Gouda. De wijn werd in december 2020 gebotteld, mijn buurman ontwierp samen met Julien het etiket, et voila, ons kind was geboren!
Het is nu kraamtijd, notre bébé moet nog even rusten (vader en broer misschien ook een beetje na alle emotie) maar vanaf volgende week is het gelukkige gezinnetje klaar om jullie te ontmoeten! 

We zijn super trots dat het ons gelukt is en we hebben nog genoeg flessen op voorraad. De wijn is exclusief voor onze particuliere klanten en een paar van onze favoriete restaurants.

Muscat Sec du Domaine Pouderoux 2020

Muscat Sec du Domaine Pouderoux 2020