Liefhebben, dromen, bidden, zwijgen…

Liefhebben, dromen, bidden, zwijgen…

Ik roep al 30 jaar dat ik geen liefhebber ben van de Pinot Noir. Zelfs in sommige grote Bourgognes smaakt die druif mij soms net iets te veel naar grenadine (sorry…) en mist het de body die ik gewend ben van Zuid-Franse wijnen. “Je bent gewoon nog te jong om een mooie Bourgogne te waarderen”, oordeelde een vriend destijds.
 
Als één van de allerbeste wijnproducenten in Zuid-Frankrijk besluit een Pinot Noir te gaan maken, dan val zelfs ik van ongeloof achterover. En hoe! De nieuwste parel van Herve Bizeul van Clos des Fées is Aimer, Rêver, Prier, Se Taire 2018. Liefhebben, dromen, bidden, zwijgen: deze poëtische naam doet de rode wijn echt eer aan. Mon Dieu!

De Pinot Noir gedijt goed in de Zuid-Franse zon die hem net die body geeft waarnaar ik snak. De wijn barst van het fruit, is elegant, breed en heeft een heerlijke lange afdronk. Hemels…
 
De wijn is nu mooi op dronk maar kan met gemak nog 5 à 10 jaar rijpen in de liefdevolle omgeving van je eigen kelder. Hij is perfect in combinatie met zacht gegaarde lamsbout met ratatouille, côte de boeuf (van de beste slager natuurlijk) met gratin de pommes de terre, rijpe Brie de Meaux of een fraaie Neufchatel. Of gewoon met een onwijs lekkere bal gehakt met jus.

 Clos des Fées, Aimer, Rêver, Prier, Se Taire - 2018