La vie en rosé

La vie en rosé

Mijn veel bezongen liefde voor la Combe Saint Paul begon ooit met hun frisse Vermentino. Die moest en zou ik opnemen in mijn assortiment. Al snel kwamen daar hun rode Grés en verrukkelijke Viognier bij. Wat was ik trots op dit drietal! In krap een jaar tijd werden zij onze bestsellers: ze vlogen de opslag uit. Nét toen ik tevreden achterover wilde leunen, ontdekte ik op hun website hun rosé

Het was lust op het eerste gezicht, en pure liefde na twee proeflessen. De rosé van la Combe Saint Paul is een vin gris, gemaakt van Grenache Gris, Syrah en Mourvedre. Op een haar na, volledig biologisch. Un vin d’une grande beautée. Hij is super zacht, wat bijzonder is voor een rosé gris, met een flufje fruit, een zuchtje zoet-zilte zeelucht en een lekkere bite. Het enige nadeel van deze rosé is dat hij veel te makkelijk wegdrinkt.

Ik ben zo blij met deze wijn dat ik de wijnboer heb gevraagd om speciaal voor Vins de Gilles magnums te bottelen. Superfijn voor een wijn die zo lekker wegdrinkt. In de tuin, aan tafel, op de boot, op het strand. Ah la vie…