De Marjolaine, dat is pas vin!

De Marjolaine, dat is pas vin!

Wij hebben een wijn waar werkelijk alles klopt! De man, de druiven, de plek, de vinificatie en nu ook een fantastisch jaargang 2020. Eigenlijk klopt er alleen 1 ding niet: de prijs. Deze witte wijn zou ik (geen geintje) voor twee keer zoveel moeten verkopen.

Daniel Hecquet is een rustig en ingetogen man, maar ook professor aan de université du vin in Bordeaux. Jarenlang gewerkt met Denis Dubourdieu, die wel eens de Paus van de witte wijn is genoemd. Die twee vrienden hebben gewerkt aan de macération pelliculaire op hun favoriete druif: de sauvignon blanc. Deze druif zorgt voor de fruitig- en frisheid in deze prachtige wijn en de Semillon voor de ronde en soepele smaak. De wijn is bereid voor 25% op nieuwe vaten. Hierdoor komt er niet teveel houtsmaak in de wijn, maar precies goed! De Montravel is net aan de andere kant van de Graves en de Pessac Leognan. Praktisch gezien hetzelfde terroir, maar niet de bekendheid en de prijs. Als kers op de taart van deze wijn is het jaargang. 2020 is perfect voor witte wijn. Alles wat we tot nu toe geproefd hebben is echt fantastisch.

Deze wijn is de beste vriend van de Sauvignon drinkers door zijn fruit en frisheid, maar ook van de Chardonnay drinkers door zijn romigheid en volle en ronde smaak. Hij kan alles hebben; van een oester tot een cotes de boeuf. Dit is de meest verrassend witte wijn die wij hebben, terwijl hij een van de eerste is die ik ooit gekocht heb. Een van de favorieten van Thérèse van de Librije. Kortom: gewoon doen!

Chateau Puy Servain, Marjolaine 2020