Confit de Canard met Pouderoux - miam miam

Confit de Canard met Pouderoux - miam miam

Vorige week genoten wij nog van een mooie été Indien, maar vandaag is het duidelijk: de herfst heeft zijn intrede gedaan. Voor mij is het najaar een periode van cocoonen, van gezellig binnen met een haardvuurtje, van wandelingen in een roestbruin gekleurde en heerlijk geurende natuur. De herfst voert mij in gedachten terug naar mijn geboortegrond en ik krijg meteen trek in de lokale confit de canard en een goed glas rode wijn.

Dat ultieme herfstgevoel, ce sentiment d’automne, dat wil ik met jullie delen. Deze traditionele gekonfijte eend – vier sappige poten per blik – is een van de beste die je kunt krijgen. Het zachte vlees valt zo van het bot. Zelf confit maken? Dat kan natuurlijk. Maar doe zoals de Fransen, koop het in blik. Opwarmen, et voila.
 
De wijn die deze confit perfect omarmt is onze rode Pouderoux La Vista 2018. Rond, vol en zacht. Als een warme wollen deken na een stevige wandeling.
 
Doe als ik, omarm de herfst en begin met een blikopener!