Champagne Lallier

Champagne Lallier

De eerste etiketten van Champagne Lallier gaan terug tot 1906 met de oprichting van het huis door René Lallier (1861 - 1938), de echtgenoot van de erfgename van een grote Champagnefamilie.
Sinds die datum is Lallier stevig gevestigd in het hart van het dorp Aÿ.

In 1936 was Aÿ een van de zeventien dorpen die als “Grand Cru” in de Champagne zijn geclassificeerd, een onmiskenbaar bewijs van de kwaliteit van de druiven die op de beroemde helling groeien en van de wijnen die er worden gemaakt.

In 1996 gaf René-James Lallier, kleinzoon van de oprichter, een nieuwe impuls aan het merk. Hij ondernam grote moderniseringswerken aan het productieapparaat op de site van Aÿ. Hij renoveerde de kelders waar de Lallier wijnen vandaag de dag nog steeds vele jaren rijpen.
In zijn zoektocht naar kwalitatieve uitmuntendheid werd hij vergezeld door Francis Tribaut, die in die tijd zijn advieswerkzaamheden combineerde met de beste Champagnemerken en het management met zijn broer van het familiebedrijf in Romery.

In een vertrouwensrelatie en met de gemeenschappelijke wens om de ondernomen inspanningen voort te zetten, bereikte René-James Lallier een overeenkomst met Francis Tribaut toen hij zijn bedrijf verkocht. Hij durfde de uitdaging aan te gaan, al overtuigd van het potentieel van dit toch al mooie merk.

De komende jaren zullen hem gelijk geven en zullen het mogelijk maken om, vintage na vintage, de reputatie van uitmuntendheid van de prestigieuze Lallier Champagne te vestigen.

Comments 0

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published