Sieur d'Arques

Sieur d'Arques

De trotse wijnboeren uit Limoux, die bekend staan als de uitvinders van de allereerste mousserende wijn (1531), maken er al jaren mooie bubbels en produceren al meer dan 30 jaar de allermooiste Chardonnay’s.
In 1989 werd begonnen met het evenement Toques et Clochers. De inmiddels zeer bekende wijnveiling sinds de geweldige prestatie van Jonnie en Thérèse Boer in 2007, waar Jonnie de eerste niet-Franse 3-sterrenchef was die het galadiner voor 1000 gasten verzorgde.

4 terroir de Limoux
Terroir Océanique, het Noord-westen van Limoux die een duidelijke Atlantische invloed heeft. De wijnen zijn frisser, fruitiger en lichter. Terroir Méditérannéen, het Noord-oosten van Limoux heeft een warm Middellands zee klimaat. De wijnen zijn vettig, rond en stevig. Terroir Autan, waar de stad Limoux gevestigd is, die door zijn vochtige grond rijke, volle en ronde wijnen met een mooie complexe smaak voortbrengt. Uiteindelijk meer richting het zuiden richting de Pyreneeën het terroir Haute Vallée. Vanuit hoog in de bergen, tussen de 400 en 500 meter, komen de meest complexe, volle en minerale wijnen.

Norbert Koreman (vakblad Saisonnier) over ‘de mooiste bubbels op aarde’
Champagneboeren betalen jaarlijks een vermogen aan marketing, dat vinden ze niet erg, want op elke fles maken ze grove winst. Vandaag kwam de postbode alweer zo’n ding brengen, een duur uitgevoerd boekje waar alleen onnozele marketingblabla in staat.

Comments 0

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published