Domaine Haut-Lirou

Domaine Haut-Lirou

Gelegen in het dorp Saint Jean de Cuculles (20 km ten noorden van Montpellier), is het Domaine Haut-Lirou een familiewijngaard die al meer dan vijf generaties in handen is van de familie Jean-Pierre Rambier.

Verscholen in het hart van de wilde bosjes aan de bergkant, overspannen de 105 hectare wijngaarden de kalksteen-kleihellingen van de Pic Saint-Loup.

Dit is een historisch domein binnen de appellatie. De wijngaarde ligt gedeeltelijk op de glooiende hellingen van de Pic Saint Loup, waar de gemiddelde hoogte 150 meter is. Het andere deel ligt op harde kalksteen 250 meter boven de zeespiegel op open plekken en terrassen op de zuidelijke hellingen van de Pic Saint Loup waar de grond arm en stenig is.

Het klimaat is hier warm, maar profiteert van de kustwinden van de Middellandse Zee, waardoor het een perfect temperatuurbereik heeft tussen de dagen en nachten tijdens de rijping van de bessen.

Al deze componenten werken samen om traditionele, hedendaagse wijnbouwtechnieken te gebruiken voor mediterrane wijnen van de allerhoogste kwaliteit... de wijnen van Domaine Haut Lirou!

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.