Sprookjesachtige Terre de l’Élu

Sprookjesachtige Terre de l’Élu

Een supersympathieke sommeliere van een restaurant in Hossegor tipte mij over een bijzonder stel uit de Anjoustreek in de Loire. En voor die tip ben ik haar eeuwig dankbaar.

Als studenten droomden Charlotte en Thomas Carsin er al van om een eigen wijn te maken in Zuid-Amerika. Het werd uiteindelijk Californië, daarna de Provence (Miraval) en in 2008 vestigde het stel zich met hun vier jonge kinderen in de Anjou. Ze kochten daar een prachtig domein van 20 hectare dat ze volledig biologisch maakten. Ze zijn gepassioneerd over het behoud van de natuur en het evenwicht in het ecologisch systeem. Voor de vinificatie wordt alles uit de kast gehaald en dat zorgt voor sprookjesachtige en eigenzinnige smaken. Ik was volledig overrompeld, zelfs een beetje geëmotioneerd door de kwaliteit en de bijzondere smaken van de wijnen van Charlotte en Thomas.
 
Ik ben dan ook blij en trots dat ik de witte wijnen en rode wijn van Terre de l’Élu mag toevoegen aan het assortiment van Vins de Gilles. Quel honneur, quel bonheur!